Magyar borok a Világ körül: CD Cargo a palackozott italok szállítója

18439
Vylyan Montenuovo Cuvée 2020 Villány
száraz védett eredetű premium vörösbor 750 ml

Művészi címkével ellátott, klasszikusan elegáns és nemes karakterű, prémium száraz vörösbor, mely a fajsúlyos és a fűszeres, gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár.

Birtokborunk névadója Montenuovo Nándor herceg. A bor klasszikusan elegáns, nemes karakter, a fajsúlyos és a fűszeres, gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár.
Illatában először az intenzív hordófűszerek jönnek: az étcsokoládé, a vanília és a kapucsínó, majd visszafogottan az érett meggyes jelleg az, ami jellemzi. Íze izgalmasan komplex, főleg az érett, pirosbogyós világ uralja, például az érett cseresznye és a hecsedli. Tanninjai markánsak ugyan, de szerethetően érettek. Hosszú, kicsit fanyar lecsengése cédrusos jegyekkel zárul.

Házasítás: Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah

Borkészítés: A fajtákat és a dűlők termését különállóan kezeltük, vinifikáltuk. Az erjesztés kezdetben nyílt, majd zárt körfejtéssel történt. 14-24 napig héjon tartottuk. Az almasav bontása természetes kultúrával, nagyrészt barrique hordókban történt. Hordós érlelés 12 hónapig tartott, 80%-uk 225 literes magyar tölgyfa-hordókban, 20% ászok hordókban. A tételek házasítása után a cuvée-t még tartályban érleltük.

[ Adatlap (PDF) ]

(Forrás: vylyan.hu)

Vylyan Montenuovo