Magyar borok a Világ körül: CD Cargo a palackozott italok szállítója

Vissza
1783
Kreinbacher Brut Classic 750ml
pezsgő

[ Kreinbacher.hu ]

Egyre több a furmint alapborunk, már a csendes borainkból is kevesebbet készítünk, hogy elegendő legyen. Mi is azt tapasztaljuk, és a nemzetközi visszajelzések is arról szólnak, hogy a furmint tökéletes pezsgő alapbor, de leginkább házasításként az. Egyetlen dolog motivál minket, amikor alapborokat házasítunk: hogyan lehet jobbat készíteni. És a furmint a chardonnay-val, a pinot blanc-val vagy egy pinot noir-ral tökéletes harmóniát teremt. Nem véletlen, hogy minél feljebb haladunk a borsorban, annál magasabb a furmint aránya a pezsgőinkben.
(Várszegi György)

Összetett illat fehérhúsú gyümölcsökkel, toast-os jegyekkel és virágokkal a háttérben. A ház pezsgőire jellemző karakteres furmint gyümölcsök mellett, kortyban a chardonnay teremti meg az egyensúlyt, az összképet pedig kevés somlói pinot blanc színezi tovább. Grapefruit, ananász és trópusi gyümölcsök, háttérben a hosszú seprőn érlelés mogyorós, briós-os jegyeivel, a lecsengésben sóssággal.

Összetétele: 53% chardonnay, 21% furmint, 18% pinot noir, 8% pinot blanc. Érlelési idő: 22 hónap. Dosage: 8,5 gramm/liter

(Forrás: bortarsasag.hu)

Media:

A Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgői is aranyérmet vihettek haza a világ legrangosabb bor- és pezsgőversenyéről, mellettük további hét hazai tétel lett aranyérmes.
Idén 19. alkalommal rendezték meg a Decanter World Wine Awards-ot...

Forbes - Megint világversenyen nyert, tovább bővít a somlói Kreinbacher pezsgőbirtok
Ötödik alkalommal hozott aranyérmet a világ legrangosabb pezsgőversenyéről a somlói Kreinbacher Birtok...

Store Insider - Díjazták a Kreinbacher Birtok pezsgőit (2019.05.29)
57 országból közel 17 ezer nevezés érkezett Londonba a DWWA 2019-re...

A világ legfontosabb borversenyén kapott aranyat a Kreinbacher pezsgője...