Magyar borok a Világ körül: CD Cargo a palackozott italok szállítója

37498
Thummerer Kadarka 2006 Eger
késői szüretelésű száraz vörösbor 750 ml

Termőhely: Egri Borvidék, Noszvaj Kőkötő dűlő.
Az ültetvény: Alacsony kordonos művelésmód; 240x100 cm sor- és tőtávolság. Agyagbemosódásos barna erdőtalaj, az altalaj tufás, köves, törmelékes.

Évjárat, borkészítés: Meleg napsütéses nyár, hosszú csendes ősz, ideális csapadékviszonyok. Az egészséges Kadarka szőlő túlérésben volt szüretelve, de száraz borrá lett erjesztve. Érlelése ászokhordóban történt.
Borleírás: Egy különleges bortétel, jellegzetes világos rubin szín, fűszeres illat, tüzes, zamatos. A gasztronómia számára különleges lehetőségeket nyújt.

Alkohol: 15,5%, sav: 7,2 g/l.

Ajánlás: Bárányhúshoz, vörös húsú szárnyasokhoz 16-18°C-on. Pl.: bárány oldalas árpa rizottóval.

Kadarka 2006