Magyar borok a Világ körül: CD Cargo a palackozott italok szállítója

Thummerer - plackos érlelő
Thummerer Pincészet
Noszvaj

A Thummerer Pince 1984 óta szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó családi vállalkozás, mely az Egri Borvidéken elhelyezkedő közel 80 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készíti borait.
Széles szőlőfajta-választék jellemzi a gazdaságot, fő fajtái: Királyleányka, Chardonnay, Ottonel muskotály, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Pinot noir, Blauburger.
A szőlőültetvények 80%-a kék, 20%-a fehér szőlő. A termés az egri Áfrika, Vidra, Mészhegy, a noszvaji Tekenőhát, Kőkötő, Csókás és a novaji Juszalagos dűlőkből kerül ki.
A gazdaság folyamatosan, újabb szőlőterületeket telepítve bővül. A technológia minden évben kiegészül a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel.
Kizárólag a magas minőség elérése a cél és minden évben egy-egy különlegesség létrehozásával a választék gazdagítása.

Thummerer pincerészlet

A Pince
A borászat központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. A 2000 m2-es, egykori uradalmi pincét több, mint 100 évvel ezelőtt kézzel vájták a vulkanikus tufa kőzetbe, melyet 2004-ben 2200m2-es tufakőbe vájt pincerendszerrel bővítettünk ki. A kiegyenlített klímájú pincerendszer ideális körülményeket biztosít a borok érleléséhez.
Technológia
A fehér borok nagyobb része reduktív technológiával, irányított erjesztéssel készül, de már fehér barrique különlegesség is megjelent a pincészet választékában.
A vörös borok 2-4 hetes héjon erjesztéssel készülnek, 1,5-2 évig hagyományosan tölgyfahordóban érlelődnek és minimum féléves palackos érlelés után kerülnek forgalomba. A vörös borok egy része barrique hordókban fejlődik (pl. Vili papa cuvée).

Noszvaji Csókás dűlő

Ültetvények
Az egri Áfrika, Vidra és Mészhegy,és a noszvaji Tekenőhát, Kőkötő, és Juszalagos dűlőkben

Fajták
Királyleányka, Chardonnay, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir és Blauburger

<- Vissza a borokhoz


Hungarian wines around the World: CD Cargo the bottled cargo master