Magyar borok a Világ körül: CD Cargo a palackozott italok szállítója

30459
Royal Tokaji
Tokaji Cuvée 2018 késői szüret

édes OEM tokaji fehérbor 500ml

A hideg tél után gyorsan emelkedett a hőmérséklet, serkentve a szőlő növekedését. A virágzás május végére sikeresen befejeződött, amely a hosszú, forró, száraZ nyár folyamán folytatódott.

Valószínűleg a valaha volt legkorábbi szüret volt, jó mennyiségű egészséges, érett, határozott savval és kiváló minőségű szőlővel. A meleg, száraz ősz jobban kedvezett a szőlő aszalásának, mint a botritisznek, de ennek ellenére kielégítő mennyiségben sikerült leszednünk a jó minőségű aszú bogyókat, amelyeknek bőségesen jelen van ebben a házasításban. Összességében egy rekorddöntő és kiemelkedő évjárat, érett, gazdag és kiegyensúlyozott.Halvány arany szín, finom citrusos és fűszeres aromákkal. Ízben könnyed és frissítő, fehér őszibarack és méz árnyalataival. Kiváló savegyensúly, sima, selymes textúra és tiszta, hosszú, roppanós végeredmény.
A szőlőt októberben és november elején szüretelték. A préselés után a derített mustot tartályokban erjesztették, majd a nagy részét hordókba töltötték öt-hat hónapos érlelésre.

Ízletes önmagában, aperitifként, vagy fűszeres ételekkel, például thai, friss gyümölcsökkel vagy bármilyen gyümölcsalapú desszert mellé ajánljuk. Hűvösen tálaljuk.

2020 IWC: ezüstérem
2020 DWWA: ezüstérem
2020 IWSC: ezüstérem
2021 Wine Spectator: 90 kóstoló pontszáma
2022-es borrajongó: 92 kóstoló pontszáma
2022-es Országos Borverseny: Aranyérem

Alkohol 12%, Cukor 108g/l, Sav 6,1g/l

(Forrás: royal-tokaji.com)

[ PDF INFO EN ]

Vissza a pincészet boraihoz