Magyar borok a Világ körül: CD Cargo a palackozott italok szállítója

25952
Szepsy Furmint 2006 Tokaj
száraz minőségi fehérbor 750 ml

Még nem volt Szepsy-fehérbor ennyire közérthető és ilyen könnyen szerethető. Nem kell sokat magyarázni, mert egyszerre gyümölcsös, intenzív barackos, körtés illatokkal kezd, szájban széles, ásványos, húsos, majd utóízében hosszú savakkal és sós érzéssel a nyelv hegyén zár. Egyszerre nyolc dűlő termése, komplex képet mutatva a birtok területeiről Nyulastól a Szent Tamásig. Talán most a legjobb.

Ültetvény
A Thurzó-, a Nyulas-, a Nyúlászó-, a Danczka- és a Szepsy-, valamint második szüretben a Szt. Tamás-, az Úrágya- és az Újhegy-dűlők legérettebb, de nem botrytiszesedett terméséből készült.

Technológia
3 és 5hl-es másodtöltésű, magyar tölgyfahordóban spontán erjedt, az almasvabontás is magától ment végbe. 9 hónapig érlelődött ugyancsak másodtöltésű 3 és 5 hl-es hordóban, folyamatos seprőfelkeverés mellett.
Az egyes tételeket csak a palackozás előtt házasították össze. A Nyulas- éz Újhegy-dűlők szép virág és gyümölcsillatot, az Úrágya markáns savakat, a Szt. Tamás és a Nyúlászó pedig eleganciát, kifinomult ásványosságot adott a bornak.

<- Vissza a pincészet boraihoz

Vissza

Hungarian wines around the World: CD Cargo the bottled cargo master