Németh Attila Gábor N.A.G. Mátrai borvidék
Németh Attila Gábor családi pincéje mindössze 5,9 hektárról gazdálkodik, kizárólag saját termelésű szőlőből. A borvidékre jellemző reduktív technológiával ellentétben hagyományos fahordós érlelésű borokat készít és természetes élesztőtörzsekkel erjeszt.
A vidék legjobb fekvéseiben vannak területei: a Diós, a Sánta, a Rétföld, a Veresföld és a gyöngyöspatai Cserepes dűlőben. Mindenre kiterjedő igényes munkájának az eredménye, hogy tartalmas boraival a borvidék új oldalát képes bemutatni, azt hogy a Mátraalja nem csak a leheletkönnyű borokról szólhat. Vörösborai telt zamatokkal, lágy savakkal bírnak és a jó fogyaszthatóságukról nevezetesek.
Ültetvények: Cserepesen 6.6 ha, Veresföldön 1.8 ha, Dióson 0.4 ha, Rétföldön 0.3 ha
Fajták: Chardonnay 23%, Tramini 16.5%, Szürkebarát 14%, Hárslevelű 11%, Kékfrankos 11%, Sárga muskotály 10%, abernet sauvignon 9%, Olaszrizling 5,5%
Bortermelés: 15-25.000 palack/év
<- Vissza a borokhoz
|