Hungarian wines around the World: CD Cargo the bottled cargo master

25517
Sauska Pinot Noir 2007 Villány
száraz minőségi vörösbor 750 ml

Fajtajelleges, földes-avaros illat, ami idővel fekete bogyósokba és medvecukorba mélyül. Kóstolva a vastagabb pinot-k táborát erősíti, összetett, finom szövésű, izgalmas bor.

2007-ben korán jött a rügyfakadás, már április-májusban nagyon meleg volt, ami biztositotta a hosszú vegetatív periódust a szőlő teljes éréséhez. Július végén, a zsendülés kezdetén kifejezetten forrt a levegő, ezért ahol a szőlészeti munka nem volt ehhez a meleghez igazítva,a hőség bizony sokkolta, megperzselte a területeket és korábbra hozta a szüreti időpontokat is. Az őszi hónapokba is benyúló nyár garantálta a biztos fenolos érettséget. A savakat jobban felélő korán érő fajták borainak egyensúlya mindig kényes, ezért különösen figyeltünk a szüreti időpont optimális megválasztására.

Termőhely: Kisharsány

Technológia: Kézi fürt majd bogyóválogatás. Hidegen macerálás rozsdamentes tartályban, majd irányított alkoholos erjesztés. Kézi csömöszölést alkalmaztunk a lehető legkíméletesebb macerálás érdekében. Teljes almasavbontás hordóban. 8 hónap érlelés - 63%-ban új francia tölgyből készült - kis fahordóban. Két szőlőklón borának házasítása után derítetlenül, szűrve palackozva 2008 júniusában.

<- Vissza lép

Vissza

Magyar borok a Világ körül: CD Cargo a palackozott italok szállítója