Magyar borok a Világ körül: CD Cargo a palackozott italok szállítója

25436
Gere Kopár Villányi Cuvée 2007
Villányi védett eredetű száraz prémium vörösbor 750 ml

A 2006-os évjárathoz hasonló összetételű, de sűrűbb, strukturáltabb bor. Merlot (40%), cabernet franc (50%) és cabernet sauvignon (10%) házasítása.

2006 egy már régóta várt nagy évjáratot hozott Villányban, a Gere Pincészetnek pedig az útkeresés egy újabb állomását jelentette. Ebben az évben változott először a Kopár összetétele (52% cabernet franc, 46% merlot és csupán 2% cabernet sauvignon), és ebben az évben került először a bor 40%-a új, 20, 25 és 50 hl-es ászokhordókba, míg 60%-a - hagyományos módon - barrikhordóban érlelődött mintegy 16 hónapig. Gere Attila szerint nagyhordóban, a kisebb oxidációnak köszönhetően, a bor gyümölcsössége sokkal élénkebb marad, amely akár a hosszabb élettartam záloga is lehet. Mi még a március végi palackozás előtt kóstoltuk, amikor intenzív, friss illata kedves, primőr gyümölcsjegyeket mutatott. A meleg évjárat ellenére egy minden ízében elegáns, jó tartású, szép savú, lendületes bort ismertünk meg benne. Kíváncsian várjuk, hogy a 6 hónapos palackos pihenés milyenné formálja.

A villányi eredetvédelmi rendszer bevezetése miatt a bor neve 2006-tól már nem lehetne Kopár (hisz a szőlő nemcsak a Kopár-dűlő származott), a pincészet a problémát a Kopar név bevezetésével oldotta meg.

Termőhely: több villányi dűlő.

Technologia: tartályban erjesztve, 16 hónapig, médium égetésű 225 literes barrique hordóban érlelve.

Gere Kopár

25437
Gere Kopár Villányi Cuvée 2006 díszdobozban
Villányi védett eredetű száraz prémium vörösbor 750 ml

A Kopár Cuvée, külön ehhez a borhoz tervezett díszdobozzal is megrendelhető!


Tovább a pincészet boraihoz