Konyári Dániel Balatonboglár
Filozófiáktól mentes, integrált irányzat az évjáratok adottságaihoz igazodva. Komoly terméskorlátozás, okszerű növényvédelem, mérsékelt vegyszerterhelés, ésszerű tőkeforma és lombfalkialakítás. Végül kézi szüret tökéletes érettségben.
Szőlőfeldolgozás kíméletes, gravity flow technológiával, a szőlő saját súlyát kihasználva, szivattyúzás nélkül. A fehérborok (a Szárhegy kivételével) reduktív iskolázásban készülnek, hűtött tartályokban, irányítva erjednek, majd ugyanott érnek palackozásig. A vörösborok tartályban erjednek héjon, majd fajtától és évjárattól függően változó méretű, használt és új hordókban érnek és kerekednek.
Talaj: meghatározóan lösz, agyagos és mészköves foltokkal
Ültetvények: Kishegy, Szárhegy, Jánoshegy, Sínai-hegy, Rádi-hegy
Fajták: chardonnay, semillon, olaszrizling, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, syrah, kékfrankos, zenit, sauvignon blanc, hárslevelű, malbec
[ Vissza a pincészet boraihoz ]
|