Magyar borok a Világ körül: CD Cargo a palackozott italok szállítója

18489
Vylyan Bogyólé újbor 2022
Villányi Villányi Cuvée

Villányi védett eredetű száraz classicus vörösbor 750 ml

A villányi lankák bozsoléja, újborhoz hűen azt a karaktert hozza, amiért szeretjük. Zamatos, élénk, vidám, kirobbanóan gyümölcsös!
A BOGYÓLÉ, a villányi lankák bozsoléja, az évjárat első vörösbora a franciaországi Beaujolais Nouveau [bozsolé] borkészítési hagyományait követve készül. Az egyetlen vörösborunk, ami csak a színében vörös, szinte nem tartalmaz tannint. Maga a bor a bogyón belül születik, majd robban életre. Erre utal a Bogyólé elnevezés is. Újborhoz hűen a 2022-es évjárat első bora is azt a tipikus újboros karaktert hozza, amiért szeretjük: zamatos, élénk, vidám, kirobbanóan gyümölcsös. Itatja magát és jókedvre derít.

Újborunk hagyományos művészi pályázatunknak köszönhetően minden évjáratban új ruhában debütál. Idén minden országos tervezőgrafika szak meghívást kapott a pályázatra, s a szakmai zsűriben is képviseltették magukat a képző intézmények. Az idei nyertes Murin Dóra, a MOME hallgatója!

Házasítás: 60% Zweigelt, 40% Kékfrankos

Borkészítés: A tartályba a szőlő egész fürtben, zúzás bogyózás nélkül került. Co2 gáz alatt 7 napos szénsavmacerációval a bogyón belül történt az erjedés. Almasavbontás után készre kezelve palackoztuk.

(Forrás: vylyan.hu)

Vylyan Bogyólé