Magyar borok a Világ körül: CD Cargo a palackozott italok szállítója

18488
Vylyan Mandulás 2017 Villányi Franc
száraz védett eredetű Super Premium vörösbor 750 ml

Szuper prémium száraz vörösbor, hordóválogatás, a nagy évjáratban készített Villányi Francok legjava.

A szőlő a Mandolás és a Gombás dűlőinkből származik. A Cabernet Franc fajta Villányban találta meg természetes otthonát, borát ezért Villányi Franc-nak hívjuk és valljuk, hogy az elegancia és a harmónia megtestesítője.

Szuper prémium kategóriájú hordóválogatás, az általunk nagy évjáratban készített Villányi Francok legjava. Úgy készült, hogy akár most, egy éve a palackban pihenve, de akár 10 év múlva is fogyasztása élményt jelentsen. Az élénk savú gyümölcsössége szederre, érett meggyre és áfonyára emlékeztet. Az elegáns, hosszú korty csöppnyi étcsokoládés kesernyével, fahéjas, cédrusos fűszerességgel búcsúzik. A dekantálás jól áll neki. Ünnepi asztalra ajánljuk!

A két hetes egyenletes lassú erjesztést még 1 hét héjon tartás követett. Az almasav bontása és az érlelés barrique hordókban történt. Hordók:225 l; zempléni és mecseki tölgyből; koruk:65% új, 20% egy és 15% másodéves. A 18 hónapos hordós érlelés során figyeltük, kóstoltuk és kiválogattuk a legszebb hordókat, s e tételeket palackoztuk le önállóan MANDULÁS néven.

(Forrás: vylyan.hu)

Vylyan Mandulás