Magyar borok a Világ körül: CD Cargo a palackozott italok szállítója

18484
Vylyan Duennium 2012 Villányi cuvée
száraz védett eredetű premium vörösbor 750 ml

A Vylyan pincészet zászlós bora, egyedi és megismételhetetlen, érett gyümölcsössége mellett izgalmas fűszeresség bontakozik ki, miközben minden kóstolásnál újabb és újabb rétegeket tár fel.

A Duennium a múlt, a jelen és a jövő különleges találkozása. Címkéjén a páfrányfenyő (Ginkgo biloba) jele az örökkévalóságot szimbolizálja. Hordóválogatás, a Vylyan zászlós bora.
Összetett, mély, komoly tartású bor, amely energikus, élettel teli és elegáns. Egyszerre elmélyült és emelkedett, van súlya, ennek ellenére szinte légiesnek érezzük. Igazi egyéniség villányisága letagadhatatlan, mégis északi jelleg, hűvös elegancia is jellemzi. A bor kerek egész, megingathatatlan egyensúlyú. Az érett tanninokba belesimuló vitális savai tartják a gerincét. Ez adja hosszú életűségét is, így érdemes pinceérlelésre is eltenni.

A DUENNIUM egyedi és megismételhetetlen, a Vylyan naprendszer napja. Lehetetlen pár mondatban leírni érett, komplex világát. Ahányszor kóstoljuk, annyiszor tár fel újabb és újabb rétegeket, másrészt annyira összesimult, hogy nem is érdemes boncolgatni. Érett, de élénk gyümölcsössége (fekete meggy, hecsedli, vörösáfonya) mellett izgalmas fűszeresség bontakozik ki (grillázs, fahéj, puncs), majd a finoman mért hordófűszerek (a vajkaramella, s a vanília) viszik hosszan a lecsengést.

(Forrás: vylyan.hu)

Vylyan Duennium